Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika
En väldigt enkel gratäng som alla gillar!
4 personer
Ingredienser:
-
4 st kycklingfilé(er)
-
1 st tomat
-
1 kruka basilika
-
3 msk dijonsenap, (eller mer om du vill)
-
2 dl vispgrädde
-
2 st vitlöksklyfta(or)
-
2 dl crème fraîche
-
2 dl ost, riven
-
salt
-
svartpeppar
- smör att steka i
- haricots verts
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta.
3. Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.
4. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken.
5. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.
6. Koka haricot vertes i lättsaltat vatten i någon minut. Servera med gratängen.
Receptet är hämtat från Tasteline.