En väldigt enkel gratäng som alla gillar!

4 personer

Ingredienser:

  • 4 st kycklingfilé(er)
  • 1 st tomat
  • 1 kruka basilika
  • 3 msk dijonsenap, (eller mer om du vill)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 st vitlöksklyfta(or)
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl ost, riven
  • salt
  • svartpeppar
  • smör att steka i
  • haricots verts

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta.

3. Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.

4. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken.

5. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.

6. Koka haricot vertes i lättsaltat vatten i någon minut. Servera med gratängen.

Receptet är hämtat från Tasteline.