
Kycklingrullader med fetaost och ris
Rullader är den perfekta maträtten att göra på kyckling minutfiléer. I detta snabblagade och enkla recept tillagas rulladerna i ugn tillsammans med en krämig sås med fetaost och soltorkade tomater.
4 personer
Ingredienser:
Kyckling
-
600 g minutkycklingfilé
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar, malen
-
1,5 msk fryst basilika
-
75 g fetaost
-
1 msk olivolja
-
tandpetare
-
70 g soltorkade tomater
-
2 dl crème fraîche
-
1/2 tsk salt
-
1 krm svartpeppar, malen
Tillbehör
-
3 dl ris
-
50 g salladsmix
-
125 g körsbärstomater
-
1 msk olivolja
-
1 msk vinäger
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Salta och peppra kycklingfiléerna. Krydda med basilika och smula över fetaost.
3. Ringla över lite olivolja och rulla ihop. Fäst med en tandpetare och lägg rulladerna i en ugnsfast form.
4. Finhacka de soltorkade tomaterna och blanda med creme fraiche, salt och peppar. Bred röran över kycklingen och sätt in i ugnen ca 20-30 min. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
5. Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
6. Skölj salladen och lägg upp i en skål. Skölj och dela tomaterna och tillsätt till salladen. Ringla över lite olja och vinäger.
7. Servera kycklingrulladerna med ris och sallad.
Receptet är hämtat från Tasteline.
Näringsvärde per portion
Fett 35 g
Protein 45 g
Kolhydrater 51 g
Energivärde 706 kcal
Recept


