Kycklingsoppa med äpple och curry
Curry, äpple och kyckling är en god smakkombination. Gillar du inte frukt i maten kan du byta ut äpplet mot paprika.
4 personer
Ingredienser:
-
3 st kycklingfilé(er)
-
1 st grönt äpple
-
1 st gul lök(ar)
-
1 msk rapsolja
-
1 msk smör
-
1.5 msk curry
-
cayennepeppar
-
4 dl vatten
-
2.5 dl havregrädde, Oatly
-
4 dl passerade tomater
-
2.5 msk grönsaksfond
-
2 dl kikärtor
-
salt
Gör så här:
1. Strimla kycklingen. Kärna ur och skär äpplet i små bitar. Skala och hacka löken.
2. Fräs allt i smör och rapsolja tillsammans med curry och lite cayennepeppar.
3. Tillsätt resten av ingredienserna utom kikärter och låt koka 10 minuter. Tillsätt kikärter och koka en stund till.
Receptet är hämtat från Tasteline.