Satsa på en riktigt fin marmorerad köttbit, gärna hängmörad om du får tag på. Skär köttet i 4 lika stora bitar.

4 personer

Ingredienser:

  • 700 g entrecôte
  • 1/2 dlrapsolja
  • 1 msk timjan, hackad, färsk
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 st vitlöksklyfta(or), rivna
  • 2 msk balsamvinäger
  • Flingsalt
  • 1 st svartpeppar, grovmalen
  • 2 msk honung, flytande
  • 1 msk sojasås

Chèvre crème:

  • 1 dl crème fraîche
  • 200 g chèvreost
  • 1/2 kruka rosmarin, färsk
  • 1 tsk honung, flytande

Churney:

  • 2 msk honung, flytande
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk kryddnejlika(or), malen
  • 1 tsk salt
  • 1,5 msk rödvinsvinäger
  • 3 st rödlök(ar)
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienser till marinaden och häll i en plastpåse.


2. Lägg i köttet och låt det marinera i cirka 1 timme. Gör tillbehören under tiden.
Chèvrecrème:


3. Skär bort ytterhöljet och mosa chèvren och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med lite salt och peppar. Låt vila i rumstemperatur.

 

4. Skala och skiva löken. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda under lock på svag värme i cirka 20 min, löken ska vara mjuk och nästan all vätska inkokt.


5. Torka av köttbitarna lätt och grilla så att de är rosaröda i mitten, cirka 2-3 minuter på var sida beroende på tjocklek. Salta och peppra.

 

Receptet är hämtat från Tasteline.