Indisk vegetarisk gryta med toner av garam masala, ingefära och vitlök. Servera rätten med ris eller ett gott bröd.

4 personer

Ingredienser:

Palak paneer

  • 1 stgul lök
  • 2 klyftorvitlök
  • 2 mskfärsk ingefära
  • 200 gtomat
  • 3 mskolivolja
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk torkad gurkmeja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1,5 dl vitt matlagningsvin
  • 400 g krossade tomater
  • 250 ml havregrädde
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • 450 g paneer
  • 1/2 msk olivolja
  • 125 g bladspenat
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillbehör

  • 3 dl basmatisris
  • 1/2 st gurka
  • 200 g tomat
  • 1/2 tsk torkad mynta
  • 2 krm salt
  • 2 tsk olivolja

Gör så här:

1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Palak paneer:

2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv ingefära och strimla tomaterna.

3. Fräs lök och vitlök mjuk i oljan tillsammans med garam masala och gurkmeja. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare 30 sek. Tillsätt vitt vin och låt det puttra i 2-3 min.

4. Tillsätt de strimlade tomaterna, krossade tomater, havregrädde och buljong och låt såsen puttra på låg värme i 10 min.

5. Tärna paneerosten och stek den i olja på medelhög värme.

6. Tillsätt ost och spenat till grytan och smaka av med salt och peppar.

7. Skär gurka och tomat i bitar och lägg i en skål. Tillsätt mynta, salt och olja.

8. Servera palak paneer med ris och sallad vid sidan av.

Receptet är hämtat från Tasteline.