Palak paneer med ris
Indisk vegetarisk gryta med toner av garam masala, ingefära och vitlök. Servera rätten med ris eller ett gott bröd.
4 personer
Ingredienser:
Palak paneer
-
1 stgul lök
-
2 klyftorvitlök
-
2 mskfärsk ingefära
-
200 gtomat
-
3 mskolivolja
-
1 msk garam masala
-
1 tsk torkad gurkmeja
-
2 msk tomatpuré
-
1,5 dl vitt matlagningsvin
-
400 g krossade tomater
-
250 ml havregrädde
-
1 msk grönsaksbuljong
-
450 g paneer
-
1/2 msk olivolja
-
125 g bladspenat
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar
Tillbehör
-
3 dl basmatisris
-
1/2 st gurka
-
200 g tomat
-
1/2 tsk torkad mynta
-
2 krm salt
-
2 tsk olivolja
Gör så här:
1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Palak paneer:
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv ingefära och strimla tomaterna.
3. Fräs lök och vitlök mjuk i oljan tillsammans med garam masala och gurkmeja. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare 30 sek. Tillsätt vitt vin och låt det puttra i 2-3 min.
4. Tillsätt de strimlade tomaterna, krossade tomater, havregrädde och buljong och låt såsen puttra på låg värme i 10 min.
5. Tärna paneerosten och stek den i olja på medelhög värme.
6. Tillsätt ost och spenat till grytan och smaka av med salt och peppar.
7. Skär gurka och tomat i bitar och lägg i en skål. Tillsätt mynta, salt och olja.
8. Servera palak paneer med ris och sallad vid sidan av.
Receptet är hämtat från Tasteline.