Klassiska biffar med parmesanost för extra smak. Serveras i en god gräslökssås tillsammans med kokt potatis och broccoli.

4 personer

Ingredienser:

Biffar

  • 500 g nötfärs
  • 1 st ägg
  • 50 g parmesanost
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 msk mat & bak smör

Gräslökssås

  • 2 st schalottenlökar
  • 2 msk mat & bak smör
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1/2 dl vatten
  • 2 tsk kalvfond
  • 1/2 st citron
  • 1 kruka färsk gräslök
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillbehör

  • 700 g potatis
  • 1 krm salt
  • 1 st färsk broccoli

Gör så här:

1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skär broccolin i mindre buketter.

2. Lägg färsen i en bunke. Tillsätt ägg, finriven ost, salt och peppar. Blanda om och forma 4-6 biffar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och bryn biffarna på medelhög värme i ca 2-3 min/sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lyft ur biffarna och lägg dem på en tallrik.

3. Skala och finhacka schalottenlöken. Tillsätt smör i pannan och stek löken mjuk. Tillsätt vitvinsvinäger, grädde, vatten och fond och koka upp. Lägg ner biffarna i såsen och låt sjuda på svag värme ca 10 min.

4. Riv citronskal och finhacka gräslöken. Tillsätt i pannan och blanda om. Smaka av såsen med citronsaft, salt och peppar.

5. Tillsätt broccolin till den kokande potatisen och låt koka med den sista minuten. Sila av vattnet och lägg upp potatis och broccoli i skålar.

6. Servera parmesanbiffarna i gräslökssåsen tillsammans med kokt potatis och broccoli.

Receptet är hämtat från Tasteline.