En riktig vardagsräddare som dessutom funkar till fredagsmyset. Gott och lättlagat!

4 personer

Ingredienser:

  • 600 g minutkycklingfilé, el. tvärskuren kycklingbröstfilé
  • 150 g parmesanost
  • 3 dl crème fraîche naturell
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem hastigt på hög värme i lite olja. Lägg över kycklingfiléerna i en ugnsfast form.

3. Riv parmesanosten och blanda med crème fraichen i en bunke. Pressa i vitlök och tillsätt salt och svartpeppar.

4. Täck kycklingen med ostblandningen och sätt in i ugnen ca 25- 30 min.

5. Servera kycklingen med ris och sallad.

 

Receptet är hämtat från Tasteline.