Parmesangratinerad kyckling
En riktig vardagsräddare som dessutom funkar till fredagsmyset. Gott och lättlagat!
4 personer
Ingredienser:
-
600 g minutkycklingfilé, el. tvärskuren kycklingbröstfilé
-
150 g parmesanost
-
3 dl crème fraîche naturell
-
2 klyftor vitlök
-
1 tsk salt
-
2 krm svartpeppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem hastigt på hög värme i lite olja. Lägg över kycklingfiléerna i en ugnsfast form.
3. Riv parmesanosten och blanda med crème fraichen i en bunke. Pressa i vitlök och tillsätt salt och svartpeppar.
4. Täck kycklingen med ostblandningen och sätt in i ugnen ca 25- 30 min.
5. Servera kycklingen med ris och sallad.
Receptet är hämtat från Tasteline.