En nyttig och smakrik rätt med massor av härliga och färgglada grönsaker som är fullproppade med antioxidanter.

4 personer

Ingredienser:

  • 1 st röd chilifrukt
  • 1 st zucchini
  • 3 dl röda bönor, kokta
  • 4 dl krossade tomater
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 st salt
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 st lagerblad
  • 4 st vitlöksklyfta(or)
  • 1 dl olivolja
  • 1 st aubergine
  • 1 st lök
  • 1 st grön paprika
  • 1 st röd paprika
  • 1/2 tsk spiskummin, malen
  • 4 st ägg
  • peppar

Gör så här:

1. Använd en vid kastrull eller djup stekpanna. Skär zucchini, paprikor och aubergine i bitar. Hacka löken.

2. Lägg aubergine och lök i pannan och salta lätt. Stek ca 5 minuter i hälften av oljan.

3. Tillsätt resten av oljan om du vill och stek även zucchini, lök och paprika några minuter.

4. Presssa i vitlök och krydda. Stek någon minut till. Häll på vin och krossade tomater.

5. Tillsätt lagerblad, finhackad chili och balsamvinäger. Låt sjuda på svag värme 20 minuter.

6. Tillsätt bönorna. Knäck i 4 ägg och låt småputtra tills äggvitorna är vita men gulan fortfarande är lite lös.

Receptet är hämtat från Tasteline.