Risotto finns i många olika smaker och är älskad av de flesta. Men har du testat att tillaga risotto med pumpa någon gång? Det ger en fantastiskt god smak med lite sötare och nötigare karaktär. Här serverad med kyckling, valnötter och örter för en fin smakbalans.

4 personer

Ingredienser:

  • 500 g Pumpa
  • 2 msk olivolja
  • 1,4 l vatten
  • 2 msk Knorr Kycklingfond
  • 3 msk olivolja
  • 300 g Kycklingbröstfilé, delad i 1-2 cm kuber
  • 1 st lök, fint hackad
  • 1 knippe färsk rosmarin
  • 1 klyfta vitlök, stor
  • 300 g arborioris
  • 30 g persilja, fint hackad
  • 50 g valnötter

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 220°C

2. Blanda pumpabitarna med 2 msk olivolja och lägg på en ugnsplåt. Rosta i ugnen i 10-15 minuter tills de är gyllenbruna och mjuka inuti.

3. Börja under tiden att koka upp vatten i en kastrull. Tillsätt Knorr kycklingfond och låt det koka upp.

4. Skär den ugnsrostade pumpan i 2cm bitar. Addera hälften av pumpan till buljongen och låt sjuda i 20 minuter. Ställ den andra hälften åt sidan.

5. Efter 20 minuter, mixa pumpa-buljongen med en stavmixer.

6. Ta fram en gryta och stek kycklingen på medelhög värme i olivolja tills den är gyllenbrun. Ställ åt sidan tillsammans med den resterande pumpan. Behåll kvarvarande olivolja i grytan.

7. Stek lök, rosmarin och vitlök i olivoljan och fräs i ungefär 1 minut för att frigöra smakerna.

8. Tillsätt Arborioriset och värm på försiktigt i 2 minuter. När riset börjar se torrt ut, tillsätt lite pumpabuljong i taget under omrörning. Fortsätt med detta tills riset är “al dente” och har en liten kärna kvar.

9. Rör i kycklingen och pumpan, låt värmas igenom och stäng sedan av plattan.

10. Salta och peppra efter smak och toppa risotton med persilja och valnötter.

Receptet är hämtat från Tasteline.