Både lätt, snabb och supergod fiskrätt som passar veckans alla dagar.

4 personer

  • 600 g koljafilé
  • 1 st paprika
  • 1/2 st gul lök(ar)
  • 1 st olivolja
  • 250 g kokosgrädde
  • 1 paket saffran
  • 1 nypa salt
  • svartpeppar
  • 3 dl Bulgur, 4 port
  • 250 g morot
  • 1/2 st gurka

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg fisken i en ugnsform. Salta och peppra efter smak.

2. Skölj och strimla paprika och skala och skiva lök. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs på medelvärme så att grönsakerna mjuknar en aning. Krydda med en nypa salt och peppar. Lägg fräset över fisken.

3. Koka ihop kokosgrädde med saffran och en nypa salt och häll över fisken i formen. Sätt in i ugnen ca 12-15 min.

4. Koka bulgur efter anvisning på förpackningen. Skala och riv morötter och skölj och tärna gurkan. Lägg upp i skålar och servera till saffransfisken.

Receptet är hämtat från Tasteline.