Värmande och vacker fisksoppa med saffran, lax och torsk. På bara en kvart har du en lättlagad och god soppa som passar både till lunch och middag.

4 personer

Ingredienser:

  • 400 g
    torskfilé eller sej
  • 300 g laxfilé
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 st purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 1 paket saffran
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad basilika
  • 2,5 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 3 msk fiskfond, ca. (efter tycke och smak)
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraîche naturell
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 g skalade räkor

Gör så här:

1. Skär fisken i 3 cm stora kuber.

2. Skala och riv vitlök. Skölj och strimla purjolök.

3. Hetta upp olja i en kastrull och fräs vitlök och purjolök med saffran, timjan och basilika under omrörning i ca 2-3 min.

4. Tillsätt vitt vin och låt sjuda i ca 2 min så att vinet reduceras.

5. Tillsätt vatten, fond, grädde och creme fraiche och låt soppan sjuda under lock i ca 10 min. Smaka av soppan med salt och peppar.

6. Tillsätt fiskbitarna och låt de sjuda i soppan i ca 4-5 min. Tillsätt räkor och servera meddetsamma.

Receptet är hämtat från Tasteline.