Saffranslax med fänkål och purjolök
Superenkel och god laxrätt där saffranet sätter en festlig prägel på såsen. Perfekt vardagsrätt.
4 personer
Ingredienser:
-
600 g lax
- 1/2 st purjolök(ar)
-
1 msk olivolja
-
3 dl grädde
-
1 paket saffran
-
1/2 tsk salt
-
2 krm svartpeppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
2. Lax: Skär bort skinnet från laxfilén och skär den i kuber. Salta och peppra lite lätt.
3. Skölj och strimla purjolök och fänkål. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs grönsakerna så att de mjuknar.
4. Värm grädde och saffran i en kastrull på spisen. Krydda med salt och peppar.
5. Fördela grönsaksfräset i botten på en ugnsform och placera laxkuberna över. Slå över saffranssåsen och sätt in i ugnen ca 10-12 min. Servera saffranslaxen med nykokt ris.
Receptet är hämtat från Tasteline.