Saffransscones (glutenfria)
Att "julifiera" bröd och bakverk är ett perfekt tillvägagångssätt för att få till en härlig julstämning.
Om du vill lyxa till det rejält så servera scones med någon slags blåbärsmarmelad/sylt (gärna då utan tillsatt socker). Blåbär och saffran är nämligen två smaker som är toppen tillsammans!
Saffransscones - 4 stycken
2 ägg
1 dl mandelmjöl
½ dl rismjöl
½ dl pofiber
2 msk mjölk (eller dylikt)
½ msk fiberhusk
½ msk sockerersättning
1 tsk bakpulver
½-1 krm salt
½ krm saffran
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen pösigt. Tillsätt övriga ingredienser och låt degen stå under några minuter. Forma scones med en sked på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
Receptet är taget från bakasockerfritt.se