Lättlagad och supergod sommarsallad med lax och ägg. Perfekt till sommarbuffén eller som picknickmat!

4 personer

  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger, vit
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • salt
  • svartpeppar
  • 600 g potatis(ar)
  • 2 st ägg
  • 500 g laxfilé, tinad
  • olivolja
  • 1/2 ask cocktailtomat(er)
  • 1/2 st gurka
  • 1 ask salladsmix
  • 1 burk oliver
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

1. Sallad: Tvätta och skär potatisen i klyftor. Koka potatisklyftorna i lite saltat vatten ca 10 min, eller tills de känns färdigkokta.

2. Koka äggen så att gulan fortfarande är lite mjuk, ca 7- 8 min från de att vattnet har börjat koka. Detta varierar lite beroende på spis. Spola dem sedan kalla, skala och skär dem i skivor.

3. Skölj och halvera tomaterna och skölj och skär gurkan i bitar. Skölj salladen.

4. Dela varje laxfilé i 4 bitar så att du får stora kuber. Salta och peppra på båda sidor. Stek laxkuberna i olja i en varm stekpanna ca 3-4 min på båda sidor.

5. Dressing: Vispa ihop olja, balsamvinäger, senap och honung i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

6. Montering: Blanda samman kokt potatis, sallad, tomat, oliver och gurka med dressingen. Lägg upp på ett fat och toppa med lax och ägg.

Receptet är hämtat från Tasteline.