Smörstekt torskrygg med ugnsbakad blomkål
En härlig rätt med smörstekt torskrygg som serveras med ugnsbakad blomkål och potatis. Tips, tina gärna fisken i kylen över natten kvällen innan.
4 personer
Ingredienser:
-
600 g torskryggfiléer, tinad
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar, malen
-
1 msk smör
-
1 st blomkålshuvud(en)
-
75 g smör
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar, malen
-
50 g grana padano
-
1/2 kruka färsk persilja
-
30 g mandel, finhackad
-
50 g färsk bladspenat
-
1/2 msk olivolja
-
1 tsk vit balsamvinäger
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar, malen
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Dela blomkålen i fyra delar. Lägg dem i en ugnsfast form.
3. Bryn smöret i en stekpanna tills det är fint gyllene. Slå smöret över blomkålen och salta och peppra lite lätt. Sätt in i ugnen ca 30-40 min.
4. Riv grana padano och skölj och finhacka persilja. Lägg i en skål och ställ åt sidan.
Fisk:
5. Salta och peppra torsken på båda sidor.
6. Värm lite mer smör i stekpannan och stek fisken på medelhög värme på båda sidor ca 2-3 min. Ös smöret i pannan över fisken medans den steks.
7. Skölj spenaten och lägg upp i en skål. Ringla över olja och vinäger och en nypa salt och peppar.
8. Ta ut blomkålen. Skeda smöret som finns i formen över blomkålen och strö över grana padano, persilja och hackade mandlar.
9. Servera fisken tillsammans med bakad blomkål och spenatsallad.
Receptet är hämtat från Tasteline.