Snabblagad vegetarisk chili
En lättlagad het chili. Servera med bröd, bulgur eller ris.
4 personer
Ingredienser:
-
2 st gul lök(ar)
-
5 st vitlöksklyfta(or)
-
250 g champinjoner
-
1 dl valnötter
-
3 msk tomatpuré
-
3 dl cannellinibönor
-
3 dl röda bönor
-
1/2 tsk chilipulver
-
1/2 tsk chiliflakes
-
2 msk oregano
-
1 tsk salt
-
5 dl passerade tomater
-
2 msk sojasås
-
1 msk spiskummin
-
Färska örter
Gör så här:
1. Hacka lök och vitlök. Skölj och skär champinjonerna i små bitar.
2. Rosta valnötterna i en torr stekpanna någon minut. Finhacka valnötterna.
3. Hetta upp oljan och fräs först lök, vitlök, tillsätt champinjonerna efter en stund.
4. Tillsätt tomatpuré, valnötshacket, bönor, smula i chili, oregano, salt, passerade tomater, soja, spiskummin och låt koka i 15 minuter.
5. Smaka av och krydda eventuellt med någon mer krydda. Strö över färska örter och servera med en bit bröd, ris, bulgur eller annat tillbehör.
Receptet är hämtat från Tasteline.