Sockerfria kanelbullar
Kanelbullar är alltid uppskattat, och vilket fikabröd klår doften av nybakad bullar?
Ingredienser:
-
5 dl mjölk, 37º C
-
1 paket jäst, 50 g
-
100 g margarin
-
1.2 l vetemjöl, (720 g)
-
1 dl Lättströ, Hermesetas
-
1/2 tsk salt
-
100 g margarin, rumstemperat
-
4 msk Lättströ, Hermesetas
-
2 msk kanel, malen
-
1 st ägg, till pensling
Gör så här:
1. Smula jästen i en degbunke eller köksmaskinens skål. Häll på den ljumma mjölken och låt jästen lösa sig.
2. Skär smöret i tunna skivor.
3. Mät upp 1,1 liter mjöl, (spara 1 dl till utbakningen). Tillsätt margarin, mjöl, Hermesetas Lättströ och salt. Arbeta ihop degen väl, i ca 5 minuter i maskin och 10 minuter för hand.
4. Låt degen jäsa övertäckt i rumstemperatur i ca 30 minuter.
5. Arbeta degen i skålen. Ta upp den på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 delar. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 25 x 50 cm.
6. Rör ihop margarin, Hermesetas Lättströ och kanel.
7. Fördela hälften av fyllningen på degplattan. Rulla ihop från långsidan. Skär rullen i 15 bullar, ca 2 cm breda.
8. Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar på plåten. Sätt ugnen på 225-250 Cº. Jäs bullarna övertäckta i ca 30 minuter. Gör likadant med resterande deg.
9. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter. Låt bullarna svalna på galler under handduk. Strö ev över Hermesetas lättströ.
Receptet är hämtat från Tasteline.