En slags härlig kombination mellan somrig brownie och ljuvlig chokladtårta! Lättbakad dessutom! 

Ingredienser

Brownie:

  • 2 ägg
  • 50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
  • 25 gram kokosolja
  • 2 - 2 ½ msk sockerersättning
  • 1 ½ - 2 msk kakao
  • 1 msk starkt kaffe
  • 1 krm vaniljpulver

Topping:

  • 1 ½ dl vispgrädde (eller mejerifritt alternativ)
  • Bär

Gör så här: 

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med oljan (jag gör detta i mikron).

  2. Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser och vispa lite till.

  3. Häll smeten i en normalstor brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna.

  4. Strax innan servering vispas grädden och läggs på brownien tillsammans med valfria bär. 

Receptet är taget från bakasockerfritt.se