En riktig sommarpaj med fetaost och örter som gör sig perfekt som picknickmat eller som en enklare middag.

4 personer

Ingredienser:

Fyllning

  • 1/2 st zucchini
  • 2 dl mjölk
  • 4 st ägg
  • 1/2 kruka gräslök
  • 1/2 kruka basilika
  • st olivolja
  • 400 g potatis, kokt, i skivor
  • st salt
  • 2 st vitlöksklyfta(or)
  • 1 st rödlök(ar)
  • 1 st paprika
  • 1 paket fetaost
  • st svartpeppar

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör, rumstempererat
  • 3 msk vatten

Tillbehör

  • 1/2 st gurka
  • 2 st tomater

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Pajdeg: Arbeta ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten och arbeta hastigt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen tunt i form med löstagbar botten. Förgrädda botten i ugnen i ca 10 minuter.

3. Fyllning: Skölj zucchini och paprika och skär i mindre bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skala och finhacka vitlöken och skär potatisen i 1 cm tjocka skivor.

4. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs grönsakerna mjuka och lite krispiga en stund. Smaka av med lite salt och peppar.

5. Finhacka basilika och gräslök. Blanda ihop äggen med mjölken i en bunke och tillsätt örterna, 1 tsk salt och 2 krm peppar.

6. Lägg fyllningen i pajskalet, smula över fetaosten och häll på äggstanningen. Grädda i ugnen ca 25 min.

7. Tillbehör: Skölj och skär tomater och gurka i bitar och servera till pajen.

Receptet är hämtat från Tasteline.