Sommarpaj med fetaost och färska örter
En riktig sommarpaj med fetaost och örter som gör sig perfekt som picknickmat eller som en enklare middag.
4 personer
Ingredienser:
Fyllning
-
1/2 st zucchini
-
2 dl mjölk
-
4 st ägg
-
1/2 kruka gräslök
-
1/2 kruka basilika
-
st olivolja
-
400 g potatis, kokt, i skivor
-
st salt
-
2 st vitlöksklyfta(or)
-
1 st rödlök(ar)
-
1 st paprika
-
1 paket fetaost
-
st svartpeppar
Pajdeg
-
3 dl vetemjöl
-
125 g smör, rumstempererat
-
3 msk vatten
Tillbehör
-
1/2 st gurka
-
2 st tomater
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Pajdeg: Arbeta ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten och arbeta hastigt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen tunt i form med löstagbar botten. Förgrädda botten i ugnen i ca 10 minuter.
3. Fyllning: Skölj zucchini och paprika och skär i mindre bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skala och finhacka vitlöken och skär potatisen i 1 cm tjocka skivor.
4. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs grönsakerna mjuka och lite krispiga en stund. Smaka av med lite salt och peppar.
5. Finhacka basilika och gräslök. Blanda ihop äggen med mjölken i en bunke och tillsätt örterna, 1 tsk salt och 2 krm peppar.
6. Lägg fyllningen i pajskalet, smula över fetaosten och häll på äggstanningen. Grädda i ugnen ca 25 min.
7. Tillbehör: Skölj och skär tomater och gurka i bitar och servera till pajen.
Receptet är hämtat från Tasteline.