Sötpotatisbrownies
Glutenfria brownies som görs på kokt sötpotatis och mandelmjöl - har du inte testat så gör det genast! Receptet ger ca 10-12 bitar.
Ingredienser:
- 250 g sötpotatis(ar)
-
2 st ägg
-
1.5 dl mandelmjöl
-
1.5 dl kakao
-
1 tsk bakpulver
-
1 tsk vaniljsocker
-
50 g smör
-
1/2 dl flytande honung
-
1/2 dl hasselnötter
Gör så här:
-
Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Koka sötpotatisen tills den blir mjuk.
-
Sätt ugnen på 180 grader. Klä en form (ca 15x20 cm) med bakplåtspapper.
-
Mixa alla ingredienser i en matberedare och häll i formen. Grädda i mitten av ugnen i 30-35 min.
-
Låt kakan svalna och skär sedan i bitar. Toppa med hackade hasselnötter och servera!
Receptet är hämtat från Tasteline