Mustig och god gryta som får ett extra piff av de goda oliverna.

4 personer

Ingredienser:

Gryta:

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 tsk strösocker
  • 1,5 tsk torkad timjan
  • 1,5 msk kycklingfond, eller hönsfond
  • 3 dl vatten
  • 100 g svarta oliver, urkärnade
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 st gula lökar
  • 1 st salt
  • smör
  • 4 msk vetemjöl, till panering
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 2 st paprikor
  • st peppar

Tillbehör:

  • 1/2 st Rödlök
  • 1/2 st zucchini
  • 1/2 ask ruccola
  • 4 dl Couscous
  • 1 st olivolja
  • st vinäger

Gör så här:

1. Krydda kycklingen med paprikapulver, salt och peppar. Lägg mjöl på en tallrik och vänd runt kycklingen i mjölet.
2. Skala löken och skär lök och paprika strimlor. Finhacka vitlöken och oliverna.
3. Bryn kycklingen runt om i lite smör i en gryta eller i en djup stekpanna.
4. Tillsätt paprika, lök och oliver till grytan och fräs någon minut. Tillsätt vatten, fond, timjan och socker.
5. Låt grytan koka på svag värme tills kycklingen är genomstekt. Ca 10 min. Krydda med salt och peppar och smaka av.
6. Tillred couscousen enligt anvisning på paketet.
7. Riv zucchinin och finhacka rödlöken. Blanda med ruccola och ringla över lite olja och vinäger.

 

Receptet är hämtat från Tasteline.