En lättlagad klassiker med milda smaker av citron och dill som kommer gå hem hos både stora och små. Tips! Om ni köper fryst spättafilé, tina gärna fisken i kylen över natten.

4 personer

Ingredienser:

Spättarullader

  • 600 g rödspättafiléer
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk mat & bak smör

Citron- och dillsås

  • 1/2 msk mat & bak smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk fiskfond
  • 1/2 kruka dill
  • 1/2 st citron(er)
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillbehör

  • 700 g potatis(ar)
  • 250 g broccoli
  • 1 st salladslök(ar)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
Tillbehör

2. Skala potatisen och koka i saltat vatten i ca 20 min.

3. Skölj broccolin och dela i mindre buketter. Skala stammen och skär i skivor.

4. Krydda spättafiléerna med lite salt och peppar.

5. Rulla ihop varje filé och lägg i en ugnsfast form. Klicka över smör och sätt in i ugnen ca 10 min.

6. Smält smöret i en kastrull.

7. Tillsätt grädde, vatten och fiskfond och låt sjuda på svag värme i 7 min.

8. Skölj och finhacka dillen. Tillsätt dill och citronsaft i såsen och smaka av med salt och peppar. Ta av såsen från värmen.

9. Tillsätt broccolin till den kokande potatisen och låt koka med i 1 min. Sila av vattnet och lägg upp i en skål.

10. Ta ut fisken ur ugnen och häll över såsen. Strimla salladslöken och toppa över fisken. Servera med potatis och broccoli vid sidan av.

Receptet är hämtat från Tasteline.