Spättarullader i ugn med citron- och dillsås
En lättlagad klassiker med milda smaker av citron och dill som kommer gå hem hos både stora och små. Tips! Om ni köper fryst spättafilé, tina gärna fisken i kylen över natten.
4 personer
Ingredienser:
Spättarullader
-
600 g rödspättafiléer
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar
-
1 msk mat & bak smör
Citron- och dillsås
-
1/2 msk mat & bak smör
-
2 dl vispgrädde
-
1 dl vatten
-
1 msk fiskfond
-
1/2 kruka dill
-
1/2 st citron(er)
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar
Tillbehör
-
700 g potatis(ar)
-
250 g broccoli
-
1 st salladslök(ar)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
Tillbehör
2. Skala potatisen och koka i saltat vatten i ca 20 min.
3. Skölj broccolin och dela i mindre buketter. Skala stammen och skär i skivor.
4. Krydda spättafiléerna med lite salt och peppar.
5. Rulla ihop varje filé och lägg i en ugnsfast form. Klicka över smör och sätt in i ugnen ca 10 min.
6. Smält smöret i en kastrull.
7. Tillsätt grädde, vatten och fiskfond och låt sjuda på svag värme i 7 min.
8. Skölj och finhacka dillen. Tillsätt dill och citronsaft i såsen och smaka av med salt och peppar. Ta av såsen från värmen.
9. Tillsätt broccolin till den kokande potatisen och låt koka med i 1 min. Sila av vattnet och lägg upp i en skål.
10. Ta ut fisken ur ugnen och häll över såsen. Strimla salladslöken och toppa över fisken. Servera med potatis och broccoli vid sidan av.
Receptet är hämtat från Tasteline.