En enkel vegetarisk paj med keso, spenat och fetaost - lika trevligt inslag på en buffé som till vardagsmiddag.

4 personer

Ingredienser:

Fyllning

  • 450 g bladspenat, tinad
  • 3 st ägg
  • 3 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 250 g Keso
  • 200 g fetaost
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl standardmjölk
  • 1/2 msk grönsaksbuljong
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 st gul lök(ar)

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g mat & bak smör
  • 3 msk vatten

Sallad

  • 200 g tomat
  • 1 krm salt
  • 1/2 st gurka
  • 70 g machésallad
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk vinäger

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Arbeta ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen tunt i en form med löstagbar botten.

3. Förgrädda pajskalet ca 10 min i ugnen. Torka ur bunken och använd den till äggstanningen.

4. Skala och finhacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna i lite olja. Tillsätt spenaten och låt det mesta av vätskan koka bort.

5. Häll över spenatblandningen i en bunke och blanda med smulad fetaost, keso, salt och nymald svartpeppar. Vispa ihop ägg, mjölk och buljong i en bunke.

6. Lägg fyllningen i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i ugn ca 40 min.

7. Sallad: Skölj sallad, gurka och tomat. Skär gurka och tomat i bitar och blanda med salladen. Ringla över lite olja och vinäger och krydda med en nypa salt och peppar.

Receptet är hämtat från Tasteline.