Spenat- och fetaostpaj med machésallad
En enkel vegetarisk paj med keso, spenat och fetaost - lika trevligt inslag på en buffé som till vardagsmiddag.
4 personer
Ingredienser:
Fyllning
-
450 g bladspenat, tinad
-
3 st ägg
-
3 krm svartpeppar
-
1 tsk salt
-
250 g Keso
-
200 g fetaost
-
2 msk olivolja
-
1 dl standardmjölk
-
1/2 msk grönsaksbuljong
-
2 klyftor vitlök
-
1 st gul lök(ar)
Pajdeg
-
3 dl vetemjöl
-
125 g mat & bak smör
-
3 msk vatten
Sallad
-
200 g tomat
-
1 krm salt
-
1/2 st gurka
-
70 g machésallad
-
2 msk olivolja
-
1 krm svartpeppar
-
2 msk vinäger
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Arbeta ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen tunt i en form med löstagbar botten.
3. Förgrädda pajskalet ca 10 min i ugnen. Torka ur bunken och använd den till äggstanningen.
4. Skala och finhacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna i lite olja. Tillsätt spenaten och låt det mesta av vätskan koka bort.
5. Häll över spenatblandningen i en bunke och blanda med smulad fetaost, keso, salt och nymald svartpeppar. Vispa ihop ägg, mjölk och buljong i en bunke.
6. Lägg fyllningen i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i ugn ca 40 min.
7. Sallad: Skölj sallad, gurka och tomat. Skär gurka och tomat i bitar och blanda med salladen. Ringla över lite olja och vinäger och krydda med en nypa salt och peppar.
Receptet är hämtat från Tasteline.