Stekt lax med rostad potatis, broccoli och örtsås
En härlig rätt med fräscha och enkla smaker. Lättlagat när det är som bäst!
4 personer
Ingredienser:
-
600 g laxfilé
-
1 krm salt, efter smak
-
1 krm svartpeppar, efter smak
-
1 msk olivolja
-
700 g potatis
-
1 msk olivolja
-
1 tsk salt
-
1/2 kruka dill
-
2 dl yoghurt, turkisk
-
1/2 st citron
-
1 krm salt, efter smak
-
1 krm svartpeppar, efter smak
-
1 krm salt, efter smak
-
1 st broccoli
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Potatis: Skala och klyfta potatisen och lägg i en ugnsfast form. Tillsätt olja och salt efter smak och blanda om ordentligt. Sätt in i ugnen ca 30 min.
3. Örtsås: Skölj och finhacka dillen och blanda med yoghurt, citronskal- och saft. Smaka av med salt och peppar.
4. Lax: Ta bort ev skinn från laxen och skär den i 4 portionsbitar. Salta och peppra efter smak.
5. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek laxen gyllenbrun på medelhög värme på båda sidor ca 2 min. Sänk sedan värmen och låt de bli klara i pannan.
6. Tillbehör: Skölj och dela broccolin i små buketter. Koka dem i lite saltat vatten ca 30 sek-1 min. Sila av vattnet och lägg upp buketterna i en skål.
7. Servera den stekta laxen med rostad potatis, örtsås och broccoli.
Receptet är hämtat från Tasteline.