En lättlagad och smakrik gryta som är perfekt att laga en dag när middagen snabbt måste stå på bordet.

4 personer

Ingredienser:

Thaifärsgryta

  • 2 st salladslök(ar)
  • 1/2 msk färsk ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 1/2 msk rapsolja
  • 250 g nötfärs
  • 1/2 msk röd currypasta
  • 1/2 msk japansk soja
  • 1/2 msk asiatisk fisksås
  • 1,5 dl kokosmjölk
  • 1/2 dl vatten
  • 65 g färsk bladspenat
  • 1/2 st lime
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillbehör

  • 200 g shiratakinudlar
  • 1/2 st salladslök(ar)
  • 1/2 st lime

Gör så här:

1. Skölj och skiva salladslök. Skala och riv ingefära och vitlök.

2. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn färs, ingefära och vitlök tills färsen är genomstekt. Finfördela den med en gaffel. Tillsätt salladslök, röd currypasta, fisksås, soja, kokosmjölk och vatten. Låt sjuda i ca 5 min.

3. Skölj spenaten och vänd ner i den varma grytan precis innan servering. Smaka av med limesaft, salt och peppar.

4. Sila av nudlarna och lägg upp i skålar.

5. Fördela thaifärsgrytan över nudlarna och toppa med strimlad salladslök och limeklyftor.

 

Receptet är hämtat från Tasteline.