Thaifärsgryta med röd curry och spenat
En lättlagad och smakrik gryta som är perfekt att laga en dag när middagen snabbt måste stå på bordet.
4 personer
Ingredienser:
Thaifärsgryta
-
2 st salladslök(ar)
-
1/2 msk färsk ingefära
-
1 klyfta vitlök
-
1/2 msk rapsolja
-
250 g nötfärs
-
1/2 msk röd currypasta
-
1/2 msk japansk soja
-
1/2 msk asiatisk fisksås
-
1,5 dl kokosmjölk
-
1/2 dl vatten
-
65 g färsk bladspenat
-
1/2 st lime
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar
Tillbehör
-
200 g shiratakinudlar
-
1/2 st salladslök(ar)
-
1/2 st lime
Gör så här:
1. Skölj och skiva salladslök. Skala och riv ingefära och vitlök.
2. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn färs, ingefära och vitlök tills färsen är genomstekt. Finfördela den med en gaffel. Tillsätt salladslök, röd currypasta, fisksås, soja, kokosmjölk och vatten. Låt sjuda i ca 5 min.
3. Skölj spenaten och vänd ner i den varma grytan precis innan servering. Smaka av med limesaft, salt och peppar.
4. Sila av nudlarna och lägg upp i skålar.
5. Fördela thaifärsgrytan över nudlarna och toppa med strimlad salladslök och limeklyftor.
Receptet är hämtat från Tasteline.