Thaigryta med kokosmjölk
Den här smakrika grytan på kycklingfärs är perfekt en kväll när tiden är knapp. Klar på ca 20 minuter och så god. En riktig fullträff!
4 portioner
Ingredienser:
- 0.5 st Purjolök
- 1 msk Färsk ingefära
- 2 msk Rapsolja
- 500 g Kycklingfärs
- 2 tsk Sambal Oelek
- 2 msk Fisksås - Asiatisk
- 400 ml Kokosmjölk
- 100 g Färsk bladspenat
- 1 krm Salt Fint
- 1 krm Svartpeppar Malen
- 3 dl Basmatiris
- 1 st Lime
Gör så här:
1. Tillbehör: Koka riset enligt förpackningens anvisningar.
2. Thaigryta: Skölj och skiva purjolöken. Skala och riv ingefäran.
3. Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna och bryn färs och ingefära tills färsen är genomstekt. Finfördela den med en gaffel. Tillsätt purjo, sambal oelek, fisksås och kokosmjölk. Låt sjuda i ca 5 min.
4. Skölj spenaten och vänd ner i den varma grytan precis innan servering. Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera grytan med ris, limeklyftor och ev lite krossade jordnötter på toppen.
Receptet är hämtat från Mathem