Den här smakrika grytan på kycklingfärs är perfekt en kväll när tiden är knapp. Klar på ca 20 minuter och så god. En riktig fullträff!

4 portioner

Ingredienser:

  • 0.5 st Purjolök
  • 1 msk Färsk ingefära
  • 2 msk Rapsolja
  • 500 g Kycklingfärs
  • 2 tsk Sambal Oelek
  • 2 msk Fisksås - Asiatisk
  • 400 ml Kokosmjölk
  • 100 g Färsk bladspenat
  • 1 krm Salt Fint
  • 1 krm Svartpeppar Malen
  • 3 dl Basmatiris
  • 1 st Lime

Gör så här:

1. Tillbehör: Koka riset enligt förpackningens anvisningar.

2. Thaigryta: Skölj och skiva purjolöken. Skala och riv ingefäran.

3. Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna och bryn färs och ingefära tills färsen är genomstekt. Finfördela den med en gaffel. Tillsätt purjo, sambal oelek, fisksås och kokosmjölk. Låt sjuda i ca 5 min.

4. Skölj spenaten och vänd ner i den varma grytan precis innan servering. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera grytan med ris, limeklyftor och ev lite krossade jordnötter på toppen.

 

Receptet är hämtat från Mathem