Tomat- och paprikasoppa med pumpafrön
En superenkel och krämig soppa med en söt fin smak som hela familjen gillar. Pumpafrön och krutonger bidrar med härlig crunch. Middagen är klar på tio minuter!
4 personer
Ingredienser:
-
1 klyfta vitlök
-
1 st lök
-
1 klyfta vitlök
-
200 g paprikaost
-
1 dl grädde
-
1 burk krossade tomater
-
1 tärning buljong
-
2 msk pumpafrön
-
krutonger
Gör så här:
1. Fräs lök och vitlök mjuka i en kastrull.
2. Häll i krossade tomaterna och mixa till slät konsistens.
3. Rör i paprikaost. Späd med grädde och ev. lite vatten. Lägg i buljongtärningen och rör om så att de löses upp. Smaka av med salt och peppar.
4. Toppa med pumpafrön och ev. lite krutonger innan servering.
Receptet är hämtat från Tasteline.