Den här lättlagade rätten är perfekt att servera en dag när middagen måste stå på bordet snabbt. Den kommer garanterat att uppskattas av både stora och små.

4 personer

Ingredienser:

Torsk

  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 msk fiskfond
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 500 g torskfilé, färsk
  • 1/2 kruka basilika
  • 60 g salladslök(ar)

Tillbehör

  • 3 dl basmatisris
  • 300 g morot
  • 1 krm salt

Gör så här:

1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2. Skala och skär morötterna i bitar. Koka upp saltat vatten i en kastrull.

3. Skala och riv vitlöken. Smält smöret i en stekpanna och fräs vitlöken på låg värme.

4. Tillsätt grädde och fiskfond och låt såsen puttra på låg värme i ca 5 min.

5. Skär fisken i bitar. Skölj och finhacka basilikan. Skölj och strimla salladslöken.

6. Smaka av såsen med salt och peppar. Lägg ner fisk och basilika i såsen och låt fisken sjuda i ca 5 min på låg värme.

7. Koka morötterna i ca 5 min. Sila av vattnet och lägg upp grönsakerna i en skål.

8. Ta av fisken från plattan och strö över salladslök.

9. Servera fisken med nykokt ris och lättkokta morötter.

Receptet är hämtat från Tasteline.