Torsk i krämig basilikasås
Den här lättlagade rätten är perfekt att servera en dag när middagen måste stå på bordet snabbt. Den kommer garanterat att uppskattas av både stora och små.
4 personer
Ingredienser:
Torsk
-
1 klyfta vitlök
-
2 msk smör
-
3 dl vispgrädde
-
1,5 msk fiskfond
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar
-
500 g torskfilé, färsk
-
1/2 kruka basilika
-
60 g salladslök(ar)
Tillbehör
-
3 dl basmatisris
-
300 g morot
-
1 krm salt
Gör så här:
1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
2. Skala och skär morötterna i bitar. Koka upp saltat vatten i en kastrull.
3. Skala och riv vitlöken. Smält smöret i en stekpanna och fräs vitlöken på låg värme.
4. Tillsätt grädde och fiskfond och låt såsen puttra på låg värme i ca 5 min.
5. Skär fisken i bitar. Skölj och finhacka basilikan. Skölj och strimla salladslöken.
6. Smaka av såsen med salt och peppar. Lägg ner fisk och basilika i såsen och låt fisken sjuda i ca 5 min på låg värme.
7. Koka morötterna i ca 5 min. Sila av vattnet och lägg upp grönsakerna i en skål.
8. Ta av fisken från plattan och strö över salladslök.
9. Servera fisken med nykokt ris och lättkokta morötter.
Receptet är hämtat från Tasteline.