Vad sägs om torsk i en härligt mustig tomatsås med smaker från Marocko? Till torsken serveras en krispig mandel- och ärtsallad.

4 personer

Ingredienser:

Torsk i tomatsås

  • 1 st gul lök(ar)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 st paprika(or)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 4 krm kanel, malen
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 390 g krossade tomater
  • 250 ml havregrädde
  • 2 msk fiskfond
  • 600 g torskfilé, fryst
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • 3 dl basmatisris
  • 150 g sugarsnaps
  • 60 g sötmandel(ar), naturell
  • 1 st färsk persilja
  • 1 msk smör
  • 2 krm salt

Gör så här:

1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Torsk i tomatsås

2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och tärna paprika.

3. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och paprika tillsammans med spiskummin, paprikapulver och kanel på medelvärme i ca 2 min.

4. Tillsätt tomatpuré, vinäger, krossade tomater, havregrädde och fiskfond och låt såsen puttra i 5 min.

5. Koka upp vatten i en kastrull till sugarsnapsen.

6. Dela sugarsnapsen på längden, hacka mandlarna och skölj och finhacka persiljan.
Torsk i tomatsås

7. Skär torsken i mindre bitar och tillsätt i tomatsåsen. Låt sjuda i ca 5 min.

8. Koka sugarsnapsen hastigt i ca 30 sek.

9. Sila av vattnet och tillsätt smör och en nypa salt.

10. Lägg upp i en skål och strö över mandlar och persilja.

11. Servera den marockanska torsken med ris och sugarsnapssallad.

Receptet är hämtat från Tasteline.

Näringsvärde per portion
Fett 26 g
Protein 35 g
Kolhydrater 60 g
Energivärde 620 kcal