
Torsk i marockansk tomatsås
Vad sägs om torsk i en härligt mustig tomatsås med smaker från Marocko? Till torsken serveras en krispig mandel- och ärtsallad.
4 personer
Ingredienser:
Torsk i tomatsås
-
1 st gul lök(ar)
-
2 klyftor vitlök
-
1 st paprika(or)
-
1 msk olivolja
-
1 tsk spiskummin
-
1 tsk paprikakrydda
-
4 krm kanel, malen
-
2 msk tomatpuré
-
2 tsk vitvinsvinäger
-
390 g krossade tomater
-
250 ml havregrädde
-
2 msk fiskfond
-
600 g torskfilé, fryst
-
2 krm salt
Tillbehör
-
3 dl basmatisris
-
150 g sugarsnaps
-
60 g sötmandel(ar), naturell
-
1 st färsk persilja
-
1 msk smör
-
2 krm salt
Gör så här:
1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Torsk i tomatsås
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och tärna paprika.
3. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och paprika tillsammans med spiskummin, paprikapulver och kanel på medelvärme i ca 2 min.
4. Tillsätt tomatpuré, vinäger, krossade tomater, havregrädde och fiskfond och låt såsen puttra i 5 min.
5. Koka upp vatten i en kastrull till sugarsnapsen.
6. Dela sugarsnapsen på längden, hacka mandlarna och skölj och finhacka persiljan.
Torsk i tomatsås
7. Skär torsken i mindre bitar och tillsätt i tomatsåsen. Låt sjuda i ca 5 min.
8. Koka sugarsnapsen hastigt i ca 30 sek.
9. Sila av vattnet och tillsätt smör och en nypa salt.
10. Lägg upp i en skål och strö över mandlar och persilja.
11. Servera den marockanska torsken med ris och sugarsnapssallad.
Receptet är hämtat från Tasteline.
Näringsvärde per portion
Fett 26 g
Protein 35 g
Kolhydrater 60 g
Energivärde 620 kcal
Recept


