Ugnsbakad kolja med chermoula och tomatsallad
Lättlagat och tidsbesparande, den perfekta vardagsmiddagen. Laga kolja i ugn med chermoula, en nordafrikansk kryddblandning, som ger en härlig smak.
4 personer
Ingredienser:
Fisk
-
600 g koljafilé
-
salt
Chermoula
-
2 msk basilika, fryst
-
1/2 kruka persilja, färsk
-
2 st vitlöksklyfta(or)
-
1 st citron(er), skal
-
1 msk citronsaft
-
1 krm paprikapulver
-
1 krm chiliflakes
-
1 krm spiskummin
-
1 tsk salt
-
2 krm svartpeppar
-
2 msk olivolja
-
1 tsk honung
-
1 dl crème fraîche
-
1/2 förpackning fetaost, ca 100 gram
Tillbehör
-
2 dl Quinoa, el. annat valfritt gryn. 4 port.
-
3 st tomater
-
1/2 st Rödlök
-
olivolja
-
balsamvinäger
-
salt, efter smak
-
svartpeppar, efter smak
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Koka gryn enligt anvisning på förpackningen.
3. Lägg fiskfiléerna i en ugnsfast form och krydda lite lätt med salt.
4. Lägg basilika, persilja, vitlök, citronskal- och saft, paprikapulver, chiliflakes, spiskummin, salt, peppar, olja och honung i en bunke och mixa samman med en stavmixer till en slät sås.
5. Tillsätt creme fraiche och smula i fetaost. Rör samman och bred röran överfisken. Sätt in i ugnen ca 12-15 min.
6. Skölj och skiva tomaterna och fördela på en tallrik. Skala och finhacka lök och strö över tomaterna. Ringla över lite olja och vinäger och krydda med en nypa salt och peppar.
7. Servera fisken tillsammans med gryn och tomatsallad.
Receptet är hämtat från Tasteline.