Ljuvliga smaker som för tankarna till medelhavet! Större delen av rätten sköter sig själv i ugnen så det finns gott om tid att duka bordet eller plocka bort disken.

4 personer

Medelhavsgrönsaker

  • 1 st paprika
  • 1/2 st zucchini
  • 1/2 st aubergine
  • 125 g körsbärstomater
  • 1 st rödlök(ar)
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm torkad timjan
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 kruka basilika

Tillbehör

  • 200 g halloumi
  • 1/2 msk olivolja
  • 30 g ruccola

Gör så här:

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Skölj och skär paprika, zucchini, aubergine och tomater i mindre bitar. Skala och klyfta rödlöken och skala vitlöksklyftorna. Lägg alla grönsaker på en plåt och tillsätt olja och timjan samt salt och peppar efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugnen i 30 min.

3. Skiva halloumin och stek runt om i olja.

4. Grovhacka basilikan och tillsätt till de rostade grönsakerna.

5. Lägg upp ruccola på ett fat och lägg grönsakerna över. Toppa med den stekta halloumin och servera!

Receptet är hämtat från Tasteline.

Näringsvärde per portion
Fett 32 g
Protein 24 g
Kolhydrater 17 g
Energivärde 462 kcal