Ugnsgratinerad torsk med medelhavstopping
Massor av saftig topping gör denna rätt smakrik och god.
4 personer
Ingredienser:
-
500 g torskfilé, tinad
-
2 msk olivolja
-
1 st zucchini
-
1 st lök, stor
-
2 st vitlöksklyftor
-
1 ask cocktailtomat, röda
-
1 kruka basilika
-
100 g fetaost
-
1 dl mandlar, torrostade
-
svartpeppar
-
salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Smörj en form med lite olivolja och placera den tinade torsken ovanpå.
3. Skär zucchinin i små bitar, hacka löken och vitlöken.
4. Stek löken i 5 minuter.
5. Tillsätt zucchinin och när den mjuknat, tomater, basilika, salt och peppar.
6. Lägg toppingen på fisken och smula över fetaost och mandlar.
7. Gratinera i 30 minuter i nedre delen av ugnen.
8. Servera med bulgur, dinkel eller quinoa
Receptet är hämtat från Tasteline.