Massor av saftig topping gör denna rätt smakrik och god.

4 personer

Ingredienser:

  • 500 g torskfilé, tinad
  • 2 msk olivolja
  • 1 st zucchini
  • 1 st lök, stor
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 ask cocktailtomat, röda
  • 1 kruka basilika
  • 100 g fetaost
  • 1 dl mandlar, torrostade
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Smörj en form med lite olivolja och placera den tinade torsken ovanpå.

3. Skär zucchinin i små bitar, hacka löken och vitlöken.

4. Stek löken i 5 minuter.

5. Tillsätt zucchinin och när den mjuknat, tomater, basilika, salt och peppar.

6. Lägg toppingen på fisken och smula över fetaost och mandlar.

7. Gratinera i 30 minuter i nedre delen av ugnen.

8. Servera med bulgur, dinkel eller quinoa

Receptet är hämtat från Tasteline.