Ugnsgrillade kycklingben med avokado- och mangosalsa
En otroligt god och fräsch kycklingrätt med friska inslag i form av lime, mango och äpple. Servera med valfritt gryn. För glutenfritt välj ex quinoa.
4 personer
Ingredienser:
-
1 kg Kycklingben, eller kycklingklubbor, tinade
-
2 krm svartpeppar
-
3/4 kruka mynta
-
2 msk olivolja
-
1 msk balsamvinäger, vit
-
1 tsk salt
-
2 dl matlagningsyoghurt
-
1 nypa svartpeppar
-
1 st lime, rivet skal
-
1/4 kruka mynta
-
1 nypa salt
-
1 tsk honung
-
1 st lime, pressad saft
-
2 cm chilipeppar, 2-4 cm
-
1 förpackning mangos, tinad
-
1 st avokado
-
1/2 st gurka
-
1 st äpplen
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar
-
2 dl Bulgur, eller couscous / quinoa
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Kyckling: Finhacka myntan och blanda med olja, balsamvinäger, salt och peppar i en liten skål. Lägg de tinade kycklingbenen i en ugnsfast form och gnid in myntaoljan ordentligt. Sätt in i ugnen ca 45 min.
3. Limeyoghurt: Skölj och riv limeskal och blanda med yoghurten. Tillsätt finhackad mynta och honung. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.
4. Salsa: Skölj och tärna äpple, gurka och avokado smått. Blanda med tinad mango i en skål. Skölj och finhacka chili och tillsätt till salsan. Pressa i limesaft och smaka av med salt och peppar.
5. Tillbehör: Tillred couscous, bulgur eller quinoa efter anvisning på förpackningen.
6. Servera de ugnsgrillade kycklingbenen tillsammans med limeyoghurt, avokado- och mangosalsa och ditt nykokta tillbehör.
Receptet är hämtat från Tasteline.