En otroligt god och fräsch kycklingrätt med friska inslag i form av lime, mango och äpple. Servera med valfritt gryn. För glutenfritt välj ex quinoa.

4 personer

Ingredienser:

  • 1 kg Kycklingben, eller kycklingklubbor, tinade
  • 2 krm svartpeppar
  • 3/4 kruka mynta
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger, vit
  • 1 tsk salt
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 st lime, rivet skal
  • 1/4 kruka mynta
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk honung
  • 1 st lime, pressad saft
  • 2 cm chilipeppar, 2-4 cm
  • 1 förpackning mangos, tinad
  • 1 st avokado
  • 1/2 st gurka
  • 1 st äpplen
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl Bulgur, eller couscous / quinoa

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.


2. Kyckling: Finhacka myntan och blanda med olja, balsamvinäger, salt och peppar i en liten skål. Lägg de tinade kycklingbenen i en ugnsfast form och gnid in myntaoljan ordentligt. Sätt in i ugnen ca 45 min.


3. Limeyoghurt: Skölj och riv limeskal och blanda med yoghurten. Tillsätt finhackad mynta och honung. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.


4. Salsa: Skölj och tärna äpple, gurka och avokado smått. Blanda med tinad mango i en skål. Skölj och finhacka chili och tillsätt till salsan. Pressa i limesaft och smaka av med salt och peppar.

 

5. Tillbehör: Tillred couscous, bulgur eller quinoa efter anvisning på förpackningen.


6. Servera de ugnsgrillade kycklingbenen tillsammans med limeyoghurt, avokado- och mangosalsa och ditt nykokta tillbehör.

Receptet är hämtat från Tasteline.