Ugnsrostad kycklingfilé med citrongräs och grönsaksris
Kyckling i ugn med asiatiska smaker som ingefära och citrongräs. Serveras med ett ris blandat med blomkål och vitkål.
Ingredienser:
- 4 kycklingfiléer
- 50 g färsk ingefära
- 1 citrongräs
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk fisksås
- 2 msk sötningsmedel
- 2 msk japansk soja
- 1 msk neutral olja
- 1 tsk grovmalen svartpeppar
Grönsaksris
- 2 dl basmatiris
- 150 g blomkål, grovriven
- 150 g vitkål, grovriven
- 2 msk smör
- salt
- 1 salladslök, tunt skivad
Gör så här:
- Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform. Skala ingefäran och skär i tändsticksstora strimlor. Finhacka citrongräs och vitlök. Blanda ingefära, citrongräs, vitlök, fisksås, sötningsmedel, soja, olja och svartpeppar och häll över kycklingfiléerna. Tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 67°, ca 20 min.
- Koka upp rikligt med saltat vatten i en kastrull och häll ner riset och de rivna grönsakerna. Koka tills riset är mjukt, ca 20 min. Häll av vattnet i ett durkslag. Blanda ner smör och smaka av med salt. Toppa riset med salladslök och servera till kycklingen.
Receptet är taget från coop.se