Det här är en perfekt rätt att laga till middag både i veckan och till helgen. Om du köper fryst lax, se till att tina den ordentligt innan tillagning (gärna i kylen över natten).

4 personer

Ingredienser:

  • 500 g laxfilé(er), Fryst
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl Couscous
  • 250 g broccoli
  • 75 g grana padano
  • 2 msk olivolja
  • 3/4 msk vit balsamvinäger
  • 1/2 msk grönsaksbuljong
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 st ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk vit balsamvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 5 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

1. Tina laxen. Värm ugnen till 175 grader.

2. Lägg laxfilén i en ugnsfast form. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen i ca 15-20 min.

3. Tillred couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt den svalna.

4. Finhacka broccolin till ett smul och riv osten.

5. Blanda den kalla couscousen med broccolismul, riven ost, olja, balsamvinäger och buljongpulver. Smaka av med salt och peppar.

6. Mixa basilikablad, äggula, dijonsenap, skalad vitlök, balsamvinäger och honung i en blender eller med hjälp av en stavmixer.

7. Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant mixande tills det binder till en kräm (majonnäsliknande). Smaka av med lite salt och peppar.

8. Servera den ugnsstekta laxfilén tillsammans med grön couscous och basilikasås.

Receptet är hämtat från Tasteline.