Härligt färgglad och smakrik wok med röd curry, thaibasilika och färsk chili. Tips! Det går lika bra att tillaga rätten med tofu.

4 personer

Wok

  • 320 g Havrebit Naturell
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 1 msk rapsolja
  • 1 kruka thaibasilika
  • 2 klyftor vitlök
  • 450 g wokmix
  • 1 msk rapsolja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 msk Röd currypasta
  • 2 msk japansk soja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillbehör

  • 3 dl basmatisris
  • 1 st lime
  • 60 g salladslök(ar)

Gör så här:

1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

3. Tärna havrebitarna. Blanda samman majsstärkelse, chiliflakes och salt i en bunke. Lägg ner havrebitarna och vänd runt ordentligt.

4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek havrebitarna på hög värme så att de får en fin gyllenbrun stekyta runt om. Lägg över dem i en ugnsfast form och förvara i ugnen. Torka ur pannan.

5. Finhacka thaibasilikan och skala och riv vitlök. Skölj wokmixen.

6. Hetta upp ny olja i stekpannan och stek wokmixen med vitlök och thaibasilika på medelhög värme i ca 2 min. Tillsätt kokosmjölk, röd curry och soja och låt puttra ihop i ca 3-4 min. Smaka av med salt och peppar.

7. Skär limen i klyftor och strimla salladslöken.

8. Toppa woken med havrebitar och salladslök. Servera med ris och limeklyftor.

Receptet är hämtat från Tasteline.