Vegansk wok i röd curry
Härligt färgglad och smakrik wok med röd curry, thaibasilika och färsk chili. Tips! Det går lika bra att tillaga rätten med tofu.
4 personer
Wok
-
320 g Havrebit Naturell
-
2 msk majsstärkelse
-
1 tsk chiliflakes
-
1 tsk salt
-
1 msk rapsolja
-
1 kruka thaibasilika
-
2 klyftor vitlök
-
450 g wokmix
-
1 msk rapsolja
-
400 ml kokosmjölk
-
2 msk Röd currypasta
-
2 msk japansk soja
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar
Tillbehör
-
3 dl basmatisris
-
1 st lime
-
60 g salladslök(ar)
Gör så här:
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
3. Tärna havrebitarna. Blanda samman majsstärkelse, chiliflakes och salt i en bunke. Lägg ner havrebitarna och vänd runt ordentligt.
4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek havrebitarna på hög värme så att de får en fin gyllenbrun stekyta runt om. Lägg över dem i en ugnsfast form och förvara i ugnen. Torka ur pannan.
5. Finhacka thaibasilikan och skala och riv vitlök. Skölj wokmixen.
6. Hetta upp ny olja i stekpannan och stek wokmixen med vitlök och thaibasilika på medelhög värme i ca 2 min. Tillsätt kokosmjölk, röd curry och soja och låt puttra ihop i ca 3-4 min. Smaka av med salt och peppar.
7. Skär limen i klyftor och strimla salladslöken.
8. Toppa woken med havrebitar och salladslök. Servera med ris och limeklyftor.
Receptet är hämtat från Tasteline.