Vegetarisk hälsogryta med nötter
Nyttig gryta med många hälsosamma ingredienser. Välj gärna ekologiskt osötat jordnötssmör.
4 personer
Ingredienser:
-
2 st vitlöksklyfta(or)
- 1 st lök(ar)
-
2 msk rapsolja
-
2 tsk curry
-
1 st röd chilifrukt
-
500 g krossade tomater
-
2 msk grönsaksfond
-
1 klyfta vitkål
-
1 klyfta rödkål
-
4 dl vatten
-
1/2 dl jordnötssmör
-
1 st salt
-
3 dl Kikärter, kokta
-
80 g haricots verts
-
1 dl cashewnötter, naturella
-
6 dl Quinoa, kokt, till servering
-
peppar
Gör så här:
1. Skala och hacka lök och vitlök. Finhacka chilin. Skär kålen i bitar.
2. Fräs curry och chili tillsammans med lök och vitlök i oljan.
3. Häll i tomaterna och vitkål, jordnötssmör, salt och peppar. Koka 8 minuter. Häll i kikärter och haricot verts låt koka några minuter till.
4. Rosta nötterna i en torr stekpanna. Tillsätt nötterna i slutet. Servera med quinoa.
Receptet är hämtat från Tasteline.