Krämig och välsmakande vegolasagne, en vegetarisk variant på den klassiska lasagnen.

4 portioner

Ingredienser:

Fyllning

  • 2/3 st gul lök
  • 1/3 tsk salt
  • 2/3 tsk torkad timjan
  • 2/3 tsk torkad basilika
  • 2/3 tärning grönsaksbuljong
  • 4 dl krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1/3 tsk svartpeppar
  • 8 st lasagneplattor, (ca. 1/2 paket)
  • 266,67 g sojafärs
  • 2/3 msk olivolja
  • 1,33 klyftor vitlök
  • 2/3 msk tomatpuré

Ostsås

  • 1,33 dl riven ost
  • 2/3 krm vitpeppar
  • 1,33 msk mat- och baksmör
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 6 dl standardmjölk
  • 2/3 tsk salt

Gör så här:

1. Finhacka lök och vitlök och fräs i olivolja. Häll i färsen och fräs i några minuter.
2. Tillsätt tomatpuré. Slå på lite vatten. Häll på krossade tomater och smula i buljong. Krydda och koka ca 15 minuter.
3. Smält smöret, rör i mjöl och späd med lite mjölk i taget samtidigt som du vispar. Låt småkoka i ca 5 minuter under omrörning. Krydda. Rör i osten.
4. Varva färssås med ostsås och lasagneplattor. Börja med färssås och sluta med ostsås. Strö över lite riven ost.
5. Gratinera i ca 20 minuter 225 grader. Känn med en gaffel om pastan är mjuk.
Receptet är hämtat från Tasteline.