Vegetarisk lasagne med sojafärs
Krämig och välsmakande vegolasagne, en vegetarisk variant på den klassiska lasagnen.
4 portioner
Ingredienser:
Fyllning
-
2/3 st gul lök
-
1/3 tsk salt
-
2/3 tsk torkad timjan
-
2/3 tsk torkad basilika
-
2/3 tärning grönsaksbuljong
-
4 dl krossade tomater
-
1 dl vatten
-
1/3 tsk svartpeppar
-
8 st lasagneplattor, (ca. 1/2 paket)
-
266,67 g sojafärs
-
2/3 msk olivolja
-
1,33 klyftor vitlök
-
2/3 msk tomatpuré
Ostsås
-
1,33 dl riven ost
-
2/3 krm vitpeppar
-
1,33 msk mat- och baksmör
-
1/2 dl vetemjöl
-
6 dl standardmjölk
-
2/3 tsk salt
Gör så här:
1. Finhacka lök och vitlök och fräs i olivolja. Häll i färsen och fräs i några minuter.
2. Tillsätt tomatpuré. Slå på lite vatten. Häll på krossade tomater och smula i buljong. Krydda och koka ca 15 minuter.
3. Smält smöret, rör i mjöl och späd med lite mjölk i taget samtidigt som du vispar. Låt småkoka i ca 5 minuter under omrörning. Krydda. Rör i osten.
4. Varva färssås med ostsås och lasagneplattor. Börja med färssås och sluta med ostsås. Strö över lite riven ost.
5. Gratinera i ca 20 minuter 225 grader. Känn med en gaffel om pastan är mjuk.
Receptet är hämtat från Tasteline.