Wokad biff med sparris och sesamfrön
Sparris innehåller gott om inulin, som fungerar som prebiotika och stärker de nyttiga bakterierna i tarmen och därmed hjälper till att hålla blodsockernivån nere. Servera med blomkålsris.
4 personer
Ingredienser:
-
400 g oxfilé, tunt skivad
-
2 msk mirin, el. sherry
-
4 msk soja
-
4 cm färsk ingefära, riven
-
2 klyftor vitlök, finhackad
-
2 st röd chilifrukt, urkärnad och fint tärnad (el. 1 tsk chiliflingor)
-
400 g svarta bönor, på burk
-
2 msk kokosolja, eller rapsolja
-
300 g färsk sparris, skuren i 3cm långa stavar
-
200 g sockerärter, skurna i tunna stavar
-
2 tsk sesamolja, (kan uteslutas)
-
svartpeppar
-
4 tsk sesamfrö
-
1 kruka färsk koriander, riven i bitar
Gör så här:
1. Blanda mirin, 1⁄2 msk soja, ingefära, vitlök och chili i en skål och marinera köttet i 30 minuter.
2. Marinera de svarta bönorna i 1⁄2 msk soja i en annan skål.
3. Ställ en wokpanna på hög värme, tillsätt oljan och sedan köttet med marinad.
4. Woka i ungefär 2 minuter eller tills köttet har brynts runtom.
5. Tillsätt sparris, sockerärter, svarta bönor och sesamolja och sänk värmen.
6. Rör ner 2 msk hett vatten och resterande soja och woka försiktigt i ytterligare 1–2 minuter, tills grönsakerna precis blivit mjuka.
7. Krydda med nymald svartpeppar och strö över sesamfrön och korianderblad.
8. Servera med blomkålsris.
Receptet är hämtat från Tasteline.