Zucchinigratäng med färskost
En krämig vegetarisk gratäng med zucchini som till stor del sköter sig själv i ugnen. Servera gärna med en krispig grönsallad till.
4 personer
Ingredienser:
Zucchinigratäng
-
1 st gul zucchini
-
1 st grön zucchini
-
200 g spetspaprika
-
1 st rödlök(ar)
-
60 g grönkål
-
4 st ägg
-
3 dl vispgrädde
-
150 g Färskost grillad paprika
-
1,5 tsk torkad oregano
-
1,5 tsk torkad basilika
-
1 tsk sambal oelek
-
1 tsk salt
-
2 krm svartpeppar
Sallad
-
1 st romansallad
-
250 g körsbärstomater
-
150 g sockerärtor
-
1 msk olivolja
-
1/2 msk balsamvinäger
Gör så här:
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Skär zucchinin i tunna skivor. Använd gärna en mandolin om du har. Skär paprikorna i skivor och skala och skär löken i skivor.
3. Varva zucchini, paprika, lök och grönkål i en ugnsfast form.
4. Vispa samman ägg, grädde, färskost, oregano, basilika, sambal oelek, salt och peppar i en bunke. Häll äggstanningen i formen och gratinera i ugnen i ca 40 min.
5. Skölj sallad, tomat och sockerärtor. Strimla salladen och sockerärtorna och halvera tomaterna. Blanda samman i en skål och ringla över olja och balsamvinäger.
6. Servera zucchinigratängen med salladen.
Recptet är hämtat från Tasteline.