En krämig vegetarisk gratäng med zucchini som till stor del sköter sig själv i ugnen. Servera gärna med en krispig grönsallad till.

4 personer

Ingredienser:

Zucchinigratäng

  • 1 st gul zucchini
  • 1 st grön zucchini
  • 200 g spetspaprika
  • 1 st rödlök(ar)
  • 60 g grönkål
  • 4 st ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g Färskost grillad paprika
  • 1,5 tsk torkad oregano
  • 1,5 tsk torkad basilika
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Sallad

  • 1 st romansallad
  • 250 g körsbärstomater
  • 150 g sockerärtor
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk balsamvinäger

Gör så här:

1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Skär zucchinin i tunna skivor. Använd gärna en mandolin om du har. Skär paprikorna i skivor och skala och skär löken i skivor.

3. Varva zucchini, paprika, lök och grönkål i en ugnsfast form.

4. Vispa samman ägg, grädde, färskost, oregano, basilika, sambal oelek, salt och peppar i en bunke. Häll äggstanningen i formen och gratinera i ugnen i ca 40 min.

5. Skölj sallad, tomat och sockerärtor. Strimla salladen och sockerärtorna och halvera tomaterna. Blanda samman i en skål och ringla över olja och balsamvinäger.

6. Servera zucchinigratängen med salladen.

Recptet är hämtat från Tasteline.