Diabetesbloggar | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Du är här

Diabetesbloggar

Här länkar vi till olika personliga bloggar som alla handlar om diabetes och deras vardag, med allt vad det innebär.

Bloggar har kommit att bli ett roligt och inspirerande sätt för privatpersoner att enkelt dela med sig av sin vardag. Genom bloggar kan vi lära oss mycket av varandra, vi kan dela med oss av våra tips, idéer och kunskaper. Vår förhoppning är att desssa bloggar  kan leda till inspiration och stöttning för andra i samma situation.

Innehållet i bloggarna är personligt och är ingenting som Diabetes Wellness Sverige tar ansvar för.


DIABETESABBE

DiabetesAbbe är 25 år gammal och har haft typ 1 diabetes sedan 1993. Genom roliga diabetesfilmer och bilder vill han hjälpa, inspirera och motivera andra diabetiker och samtidigt sprida kunskap om diabetes.


Instagram: @diabetesabbe
Youtube: Diabetesabbe


Diabeteskvinnan

Sara Mobäck är 26 år och även kallad "Diabetskvinnan". Sara bloggar om livet med diabetes typ 1, hälsosam mat, träning och vill inspirera samt motivera andra med diabetes typ 1 (och andra) till att försöka se livet från den ljusa sidan. Sara har även startat inspirationsportalen Easytype.

Blogg:https://saramoback.com/


Me and My Diabetes

Mitt namn är Marcus och är 24 år, från Uppsala. kommer huvudsakligen blogga om min så kallad händelserika vardag som inkluderar livet med diabetes och ADHD och allt som hör till min vardag. 

Blogg: nouw.com/meandmydiabetes
Instagram: @Marcus Neumann 


DiabeteSia

Tjugotvåårig smålänning, bosatt i Göteborg och typ 1-diabetiker sedan 2008. Tankar om hur det är att leva med diabetes i ett samhälle där kunskap är en bristvara. 

Blogg: diabetesia.se
Instagram: @diabetesia.se


Diabetesmannen

Joakim Mattsson, 24 år från Uppsala. Bloggat i över 5 år. Idag driver jag nordens största och mest uppmärksammade blogg om diabetes

Blogg: https://inspoguide.com/diabetesmannen/  
Instagram: @diabetesmannens


Maria Johansson

Maria, 32 år. Jag har levt med diabetes typ 1 sedan jag var nio år, 1992.
Den här bloggen handlar om hur det är att vara etta.

Blogg: https://attvaraetta.wordpress.com/


Nina Nordström 

Jag är en 30+-tjej som bor i Åbolands skärgård i Finland. Jag insjuknade i typ 1-diabetes julen 1990, och har hunnit uppleva mycket i min sjukdom längs med åren.Titta gärna in hos mig.

Blogg: www.ninnusdiabetes.wordpress.com/


Josefin Palmén 

Mitt namn är Josefin Palmén och jag har tränat långdistanslöpning sedan jag var 15. Den 24 maj 2010 förändrades mitt liv för alltid. Då jag fick diagnosen diabetes typ 1 ställdes jag inför ett vägval.

Skulle jag fortsätta idrotta och få svårare att dosera rätt insulinmängd pga. träning eller skulle jag ge upp mitt gamla aktiva liv och således få enklare att hitta mina insulininställningar? Jag bestämde mig för att försöka fortsätta mitt aktiva liv, både med idrott och resor. Denna blogg handlar om hur livet som diabetiker typ 1 går ihop (och ibland inte går ihop! ) med långdistansidrotter. 

Blogg:josefinpalmenpoweredbyinsulin.wordpress.com/


Jenny N

 

Den 12/11 2013 fick jag diagnosen diabetes typ 1. Detta faktum håller jag fortfarande på att anpassa mig till. Jag fick ganska snart efter diagnos, förklarat för mig att jag skulle “vara tacksam” över att jag fått min diabetes så pass sent i livet; att jag sluppit växa upp med den och inte behövt vara nån så kallad diabetes-tonåring.

Jag kan inte påstå att jag känner mig tacksam på något vis, för diabetes typ 1 är ingen sjukdom som jag önskar någon; varken barn, tonåringar eller vuxna. Det som istället har fått mig att orka med den “nya” vardagen är tanken på att diabetes inte är nån sjukdom - det är ett tillstånd att befinna sig i. Det i kombination med att tillverka och sälja diabetesarmband till förmån för barndiabetesforskningen samt ett aktivt bloggande får min vardag att hålla ihop.

Blogg: diabetesforever.wordpress.com/


×

Share this