Härlig middag med kyckling i dragonsås, smörslungade haricots verts och rostad potatis. Tips! Tina kycklingen över natten i kylen om du köpt fryst.

4 portioner

Ingredienser:

Kyckling

  • 1/2 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 600 g kycklingfilé(er)
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl vatten
  • 1 msk torkad dragon
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 st citron(er)

Potatis

  • 700g potatis(ar)
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 ark bakplåtspapper

Tillbehör

  • 250 g haricots verts
  • 1 krm salt
  • 1 msk Mat & Bak smör

Gör så här:

1. Värm ugnen till 200 grader.
Potatis:

2. Skölj och skiva potatisen i slantar. Blanda potatisskivorna med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 30 min.
Kyckling:

3. Skala och finhacka lök och vitlök. Salta och peppra kycklingfiléerna.

4. Stek kycklingfiléerna i olja i en varm stekpanna ca 4 min/sida.

5. Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa med i 1 min. Tillsätt crème fraiche, vatten, dragon och kycklingbuljong. Låt puttra ihop i 7-10 min. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

6. Koka upp saltat vatten i en kastrull och sjud haricots vertsen i ca 1 min. Sila av vattnet och tillsätt smör till haricots vertsen.

7. Servera dragonkycklingen med rostad potatis och smörslungade haricots verts.

Receptet är hämtat från Tasteline.